Hojdacie kreslá - ako ich vhodne skombinovať v interiéri počas zazimovania

Sneh, mráz a veľmi nízke teploty môžu mať negatívny vplyv na stav záhradného nábytku, ak oň nie je správne postarané. Aj keď je pravdou, že zväčša ide o odolný nábytok a vydrží vo veľmi nízkych teplotách, životnosť jeho materiálov sa skracuje.

Každý, kto má vlastnú záhradu určite miluje letné večery plné pohody a relaxu v záhradnej hojdačke alebo hojdacom kresle. Ochladenie a zmena ročného obdobia ľudí zaženie dovnútra pod teplú deku. Ako vhodne kombinovať hojdacie kreslá v interiéri počas mrazivých dní?

Najprv ich musíte správne zazimovať

Zazimovať záhradný nábytok nie je vôbec také zložité, ako sa môže zdať. Aby ste svoje hojdacie kreslo mohli používať aj počas zazimovania, musíte ho poriadne vyčistiť. Kreslá a hojdačky vyrobené z umelého ratanu stačí vyčistiť vlhkou handričkou, kefkou alebo mydlovou vodou.

Prírodný ratan je o niečo náročnejší na údržbu, pretože mu nerobí dobre zvýšená vlhkosť a priame slnečné žiarenie. Keďže je ratan podobný drevu, je potrebné ho vyčistiť špeciálnym prípravkom určeným na drevo. Nakoniec by ste ho mali ošetriť olejčekom. K hojdaciemu kreslu je tiež možné zakúpiť ochrannú plachtu, ktorá predlžuje jeho životnosť.

Kam umiestniť hojdacie kreslo?

Keď je kreslo čisté, môžete ho uskladniť v garáži, prípadne pivnici. Ako funkčný a dizajnový kúsok  ako napríklad závesné kreslo Lionel 2  pekne vynikne na verande, terase, v zimnej záhrade či obývačke. Naplno si tak môžete užívať chvíle počas chladných dní. Ak máte veľkú obývaciu izbu, položte ho do rohu a relaxujte vo dvojici pri obľúbenom seriáli.

Príchod jesene a zimy prináša príjemný pohľad na farebnú prírodnú scenériu. Ak máte doma verandu, či zimnú záhradu štýlové hojdacie kreslo ju spestrí a zútulní. Nie je nič lepšie ako sedieť v pohodlnom kresle a kochať sa okolitou prírodou a výhľadom.

Keď sa rozhodnete zakúpiť si hojdacie kreslo, vyberajte kúsok v neutrálnych farbách, aby vizuálne ladil k nábytku vo vašom interiéri. Ak chcete priestor oživiť, hojdacie kreslo využite napríklad aj ako dizajnovú dominantu. V takom prípade siahnite po nevšedných kúskoch s farebnými vankúšmi a poduškou.

Vytvorte si útulný kútik na čítanie

Každý vášnivý knihomoľ túži mať svoju vysnívanú knižnicu so všetkými obľúbenými knihami. V knižnici však musí byť aj pohodlný kútik na čítanie. Hojdacie kreslo s mäkkými vankúšmi tak vyvolá hrejivý pocit domova. Umiestnite kreslo vedľa knižnice a užite si farebný západ slnka s knihou v ruke. Pri zariaďovaní interiéru myslite prakticky a kreslo umiestnite blízko zásuvky.

Hojdacie kreslo v detskej izbe

Deti milujú hojdačky, takže hojdacie kreslo v detskej izbe môžu využívať na zábavu alebo oddych. Kreslo vám bude skvele slúžiť, pokiaľ vaše dieťa večer dlho zaspáva. Zoberte si ho na ruky a čítajte mu rozprávku alebo zaspievajte niečo na dobrú noc. Jemné kolísanie ho uvoľní a dieťa tak ľahšie zaspí.

Hojdacie kreslo teda nemusí byť len na používanie v záhrade. Svoje využitie nájde aj v interiéri, ktorý skrášli a vyvolá pocit pohody a príjemnej atmosféry. Využite chladnejšie obdobie na oddych a reset mysle v komfortnom hojdacom kresle.