Privítajte jeseň na terase v štýle hygge

S domovom sa nám spájajú najmä pocity pohodlia a útulnosti, tak prečo si nevytvoriť malý kútik pre radosť na vlastnom balkóne či terase? Nalaďte sa na jesennú atmosféru a zariaďte si terasu v štýle hygge. Poradíme vám, ako na to.

jesenna_atmosfera_na_terase_v_style_ratanea_sk

Keď sedenie na terase prináša radosť

Čo tak veľmi milujeme na svojom interiéri? Určite mnohým napadne vôňa domova, mäkké a hrejivé textílie, kútik pre seba, kde trávime čas pri čítaní knihy či sledovaní televízie. Ak sa k tomu pridá vôňa teplého čaju alebo vonnej sviečky, príjemná hudba, môžeme v myšlienkach utiecť, kam len chceme. Škandinávsky štýl hygge je práve o týchto radostných pocitoch zo života, o prítomnom okamihu, ktorý v ruchu veľkomesta alebo náročných pracovných dní venujeme sami sebe. Prvky hygge štýlu si viete preto vybrať aj vy sami na základe toho, čo vám prináša pocity harmónie a relaxu.

Najčastejšie sa so štýlom hygge spájajú prírodné materiály, ako sú vlnené textílie, kameň, drevo, keramika. Živé rastliny, sviečky vo svietnikoch alebo svetelné reťaze taktiež navodia dojem útulnosti, pretože sa vďaka nim aj na obyčajnom balkóne alebo terase cítime ako vo vlastnej obývačke. Sedenie na terasu preto vyberajte s citom. Musí byť čo najpohodlnejšie, ideálne vystlané mäkkými vankúšikmi, dostatočne priestranné, skrátka vhodné pre všetky činnosti, ktoré na čerstvom vzduchu tak radi robíte, či už si radi poležíte, posedíte, alebo sa na balkóne či terase chystáte aj pravidelne stolovať.

Hrejivá jeseň

Jeseň je farebná, vonia po dyme, suchých listoch, hubách a často aj po daždi. Tiež ste si predstavili farebné vresy v kvetináčoch, prútené košíky a v nich rozkvitnuté chryzantémy alebo zapálené lampáše? Ako si túto farebnú a voňavú nádheru vychutnať u seba na terase? Jedine prikrytí hrubou vlnenou dekou! Hygge štýl si bez kútika pre seba nedokážeme ani predstaviť, preto pri výbere sedenia na terasu určite myslite aj na pohodlné kreslo a drobný odkladací stolík, na ktorom sa môže pariť aj zo šálky kávy alebo čaju.

ratanove_sedenie_pocas_jesennej_atmosfery

Aké materiály nie sú vhodnou voľbou, ak vyberáte balkónové sedenie zapadajúce do hygge štýlu? Určite sa vyhnite chladným materiálom, ako je kov. Ideálne je využitie dreveného alebo ratanového nábytku, ktorý vás spojí s okolitou prírodou. Veľmi vhodným doplnkom hygge štýlu je závesné hojdacie kreslo, či už ratanové, drevené, látkové, alebo pletené, ktoré sa postará o hrejivú domácu atmosféru.

Vytvorte si perfektné zákutie s Rataneou s využitím háčkovaných dekoračných vankúšov v béžových alebo pastelových tónoch, plédov a prikrývok v neutrálnych tónoch s rôznymi povrchovými štruktúrami. Ak si želáte viac súkromia a menej zvedavých pohľadov od susedov či okoloidúcich, spoľahnite sa na praktické drevené či prútené zásteny. Pocit útulnosti a pohodlia navodí aj exteriérový koberec, ktorý v jesenných dňoch príjemne zahreje nohy. Z perfektne zariadenej terasy sa vám ani nebude chcieť odísť, ale aspoň sa na ňu budete deň čo deň tešiť!