V záhrade ako na dovolenke? Takto si spríjemníte leňošenie pri bazéne

Konečne voľno! Bolo by nerozumné stráviť ho iba pri pracovných činnostiach. Nevyšla vám tento rok dovolenka? Ak máte vlastnú záhradu, naladíme vás na to správne leňošenie.

žena užívajúca si letné dni v záhrade

Pohodlne si poseďte aj poležte na záhradnom ležadle

Ak si chcete dovolenku vychutnávať v prostredí vašej záhrady, podstatné je mať pohodlný priestor na relax. Niekto si prestrie na trávnik piknikovú deku a je spokojný. Ale iba chvíľu. Potom prídu mravce a dostanete pocit, že vás onedlho v celku odnesú do svojho mraveniska.

Oveľa múdrejšie je zaobstarať si kvalitné záhradné ležadlo, ktoré vás drží ďalej od loziaceho hmyzu, a zároveň vám umožňuje vychutnať si oddych kdekoľvek. Pri bazéne, na terase, pod obľúbeným stromom alebo na mieste, kde sa najlepšie opália vaše biele nohy.

záhradné ratanové lehátko do záhrady modena

Nohy namočené vo vode

Vyšlo vám počasie? Perfektná príležitosť vytiahnuť po roku plavky a sprevádzkovať bazén. Je úplne jedno, či máte bazén zapustený, nadzemný, alebo sa tešíte z obyčajného nafukovacieho, účel splnia všetky.

Keď ortuť v teplomeroch stúpa, nič nepadne lepšie ako osviežujúca sprcha pod holým nebom alebo kúpanie sa v bazéne. Nezabúdajte na vhodný opaľovací krém, prípadne využite služby slnečníka.

Síce je vítané, ak slnečné lúče zohrejú vodnú hladinu, ale vaša pokožka, hlava i oči ocenia, ak budú pri relaxovaní v chládku. Keď náhodou zaspíte, nemusíte sa obávať, že sa zobudíte ako rak.

 

Zobkajte, čo máte radi

Leto je ideálne obdobie na doplnenie vitamínov. Slnko vám dopraje D vitamín, vhodná strava sa postará o zvyšok. Keďže v záhrade toho v lete zreje množstvo, i obyčajná prechádzka medzi hriadkami vás môže zasýtiť. Tu si odtrhnete paradajku, tam malinu, inde zasa čučoriedku...

Je vám tak horúco, že sa vám od bazéna nechce ani vstať? Majte drobné pochutiny vždy poruke! Nestačí si len zaobstarať lehátko na terasu, treba k nemu pridať aj malý stolček, z ktorého na vás budú žmurkať obľúbené nápoje a jedlá, a poruke vždy bude aj dobrá kniha, slnečné okuliare alebo vejár.

Vaša dovolenka v pohybe na závesnom hojdacom kresle

Sú ľudia, ktorí každý deň dovolenky strávia na nejakom výlete. A potom je tu kategória dovolenkárov, ktorí si prítomný okamih užívajú v domácom prostredí, na mieste, ktoré tak veľmi milujú, no bežne počas roka nemajú dostatok priestoru si ho vychutnať.

Vezmite si do rúk knihu, listujte si obrázky a tipy na internete, užívajte si svieži letný vánok, spev vtákov, pohojdajte sa na závesnom hojdacom kresle a usporiadajte si myšlienky a plány. Kedy budete mať viac času venovať sa svojmu životu, ak nie počas dovolenky?

závesné hojdacie kreslo do záhrady

Ako relaxovať toto leto

Je množstvo spôsobov, ako si užiť dovolenku doma. Nemusíte sa len opaľovať alebo sedieť v bazéne. Relax má mnoho tvárí. Trávte čo najviac času v prírode, tá vás upokojí a slnečné svetlo vám dodá pozitívnu energiu.

Môžete začať cvičiť priamo u vás na trávniku. Pozvite k sebe rodinu a priateľov a užite si kino pod holým nebom či grilovačky. Nájdite si čas, keď sa budete venovať hlbokému dýchaniu a správnemu vydychovaniu, technológie odhoďte bokom. Žite tu a teraz.